Platdaktechnologie van de toekomst :: kleurig :: flexibel :: ecologisch

Polyfin dakbanen is de nieuwe generatie soepele kunststof dakbedekking voor het maken van onderhoudsvrije platte en hellende daken. De dakbanen worden van een nieuw type kunststof granulaat geproduceerd. Dit granulaat is speciaal ontwikkeld om aan de toekomstige eisen van milieu en recyclingvoorwaarden te voldoen. Polyfin dakbanen worden volgens een extrusie proces geproduceerd waarmee meer dan 30 jaar ervaring is opgedaan. Het betreft het samenvoegen van het vloeibaar gemaakt granulaat met een glasvlies drager tot deze veelzijdige dakbaan.

Verwerking
Polyfin dakbanen kunnen met alle bekende systemen van bevestigen op onderconstructies worden aangebracht dus mechanisch bevestigd, losliggend geplaatst en vervolgens met grind of tegels geballast. Om de dakbanen verkleefd, met een lijm, te kunnen aanbrengen is een type welke aan de onderzijde is voorzien van een stevig polyestermat.
De dakbanen worden onderling met hete lucht lastechniek absoluut homogeen aan elkaar verbonden. Van deze techniek is alom bekend dat deze schoon en brandveilig is. Polyfin heeft met deze techniek een belangrijk voordeel ten opzichte van andere kunststof dakbanen. Tijdens het lassen van de overlap wordt een lasrups gevormd waardoor de las op het oog kan worden gecontroleerd of deze voor 100% is uitgevoerd.

Polyfin is geschikt zowel voor nieuwbouw als renovatie projecten. Het kan met alle materialen welke in de dakbedekkings-branche worden gebruikt in aanraking komen. Deze eigenschap spaart geld en tijd omdat de zogenaamde scheidingslagen niet worden vereist.
Polyfin AG

Milieuvriendelijk
Polyfin dakbanen zijn neutraal en uit de dakbedekking treden geen stoffen. Deze dakbedekking is daarom bij uitstek geschikt voor het ontwerpen van milieuvriendelijke daken. Daken waarop een tuin, gras, mos en of sedum zijn aangebracht vallen daaronder. Omdat Polyfin daken neutraal zijn kan het regenwater van het dak worden hergebruikt, ook dit draagt bij aan het milieu.

In Boxtel hebben wij met polyfin het dak van een woonhuis gerealiseerd. De opdrachtgever vangt van het dak het regenwater op en gebruikt dit voor diverse doeleinden in en rond zijn woning. Dit biedt vele mogelijkheden voor de toekomst.

Polyfin maakt zijn dakbanen in gecacheerde uitvoering 3 millimeter en ongecacheerd 2 millimeter dik, dit is aanzienlijk dikker dan de meeste kunststof dakbedekkingen. Materialen van deze dikte zijn sterker, kunnen beter worden gelast en hebben als vanzelfsprekend een langere levensduur. Polyfin dakbanen worden in drie moderne kleuren geleverd. De kleur witgrijs staat standaard op voorraad in ons magazijn.

Hieronder worden in het kort nog even de eigenschappen van Polyfin AG opgesomd: